Om du mister hunden din

 

I tillegg til å lete etter hunden din selv, bør du kontakte politiet så fort som mulig. Ta også kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland, da vi ofte får telefoner fra folk som har funnet løse hunder. Er du på Facebook bør du legge ut en savnetannonse her også, og oppfordre venner og kjente til å dele den videre. Sosiale medier er utrolig effektive når det gjelder å finne igjen bortkomne dyr.

Hvis hunden din ikke er kommet til rette i løpet av en dag eller to bør du sette opp savnetplakater i nærområdet og annonsere i lokalaviser. Det kan også være en idé å ta kontakt med dyrbar.no, en nettside dedikert til forsvunnede dyr i hele landet.

 

Om du mister katten din eller et annet dyr


Legg ut savnetannonser på sosiale medier, i lokalaviser og heng opp plakater i nærområdet. Om du sender oss et bilde og beskrivelse av dyret kan vi hjelpe til med å etterlyse på vår facebookside. Sjekk funnet-sidene våre jevnlig.

Let i nabolaget. Spør naboer og sjekk garasjer, skjul og boder. Katter og kaniner kan ha søkt ly og blitt innesperret ved et uhell.

Kontakt veterinærer i området for å høre om de har fått inn skadede eller avdøde dyr, spesielt dersom kjæledyret ditt ikke er ID-merket.

Ikke gi opp om katten din har forsvunnet. Det finnes eksempler på katter som kommer hjem etter flere måneder på vivanke. For å minske sjansen for at katten din blir borte er det veldig lurt å sørge for chipping og kastrering.