Hunder

 

Finner du en løs hund så bør du kontakte politiet og Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland.

Dersom hunden ikke virker aggressiv er det veldig bra om du har mulighet for å fange den inn. Sjekk om den har halsbånd med eiers kontaktinformasjon. Både DBH, veterinær og politiet har scannere som kan sjekke om hunden er id-chippet.

Send bilde og beskrivelse av hunden til DBH, samt legg ut på sosiale medier. De aller fleste hunder blir gjenforent med eier etter svært kort tid.

 

Katter


Katter er som regel ute alene, og det kan dermed være litt vanskelig å avgjøre om en katt virkelig har gått seg bort. Tegn på at ting ikke er som det burde være kan være at katten er svært insisterende og kontaktsøkende, at pelsen er uflidd og katten virker tynn, kald eller veldig ung, eller at den oppholder seg ved huset/arbeidsplassen din over en lengre periode selv om det ikke er der den bor.

Dersom du får mistanke om at en katt har gått seg bort, og spesielt om den er veldig ung, eller det er svært kaldt ute, er det veldig fint om du kan ta den midlertidig inn i varmen. Om du har mulighet så ta med deg katten til veterenær der de kan sjekke om katten er id-chippet. Også politiet og DBH har skannere tilgjengelig. Hvis katten ikke har chipp, men er ellers i god forfattning, heng ett halsbånd med teksten «Eier du meg ring: (ditt telefon nummer) » på katten og slipp den ut igjen.

Ta kontakt med DBH. Send inn bilde og beskrivelse av katten og hvor du fant den, så skal vi legge ut annonse på vår facebookside. Om katten er ung eller i mindre god forfattning, og kan bo hos deg mens vi leiter etter eieren er det supert, men om du ikke har mulighet til det så finner vi et midlertidig fosterhjem.

Har du en forvillet katt som holder til der du bor, men som ikke tør nærme seg mennesker, så har DBH fangstbur tilgjengelig.

Dersom en katt ser frisk og rask ut og du er usikker på om den er gått seg bort, bør man unngå å gi den mat, heng da også heller ett halsbånd med teksten «Eier du meg ring: (ditt telefon nummer) » på katten.

 

Kaniner


Fang inn kaninen(e) og ta kontakt med DBH.